Storværk om Tisvilde Hegn


 

Biologen og forfatteren Flemming Rune, der er kendt fra DR1-serien »Danmark kyst til kyst« og som tv-vært på TV2 Fri, har skrevet et kæmpeværk om Sjællands største sandflugtsskov Tisvilde Hegn ved kysten af Kattegat.
Det er landskabets, træernes og naturens historie, der fortælles. Men det er også en fortælling om, hvordan en hel egn blev lagt øde af sandflugt for over 300 år siden. Og ikke mindst om hvordan naturkræfterne blev tæmmet, og skoven, planterne og dyrelivet siden opstod.
Et storslået billedmateriale giver et hidtil ukendt indblik i en vigtig del af vores natur og en oversigt over nogle af de værdier, vi bør passe allermest på i hovedstadens opland.
Bind 1 er en gennemgang af områdets historie og natur i 12 kapitler, der med videnskabelig grundighed beskriver hver sin periode eller hver sin del af naturen.
Bind 2 er et leksikon, hvor ca. 100 af skovens lokaliteter er beskrevet i alfabetisk orden, og hvor lokal landskabskunst og historiske kort gengives i stort format.
Et separat korthæfte (der også sælges separat) med et nytegnet detailkort over skoven (1:10.000) er plast-folieret på alle sider, så det kan tåle det danske vejr og ikke bliver ødelagt, når man tager det med i skoven.


 SE EKSEMPLER PÅ OPSLAG