Smuk bog til Dronningen om Fredensborg-kunst


 

Fredensborgs kunst og kunstnerliv.
Den 16. april fyldte Dronningen 75 år, og i den anledning udgav Forlaget Esrum Sø et stort tobindsværk med 660 billeder om Fredensborgs kunst og kunstnerliv.
Idéen opstod hos en håndfuld lokale: Peter Heiberg, Karen Lisbeth Poulsen, Niels Richter-Friis, Ernst Tursø, Søren Widding og Bent Skov Larsen. De tre sidstnævnte har tidligere modtaget kommunens kulturpris, og gruppen har en kolossal viden om emnet.
Fredensborg har en rekord. Der findes næppe nogen anden dansk provinsby, der kan fremvise et sådant opbud af kunstnere af enhver art - forfattere, billedkunstnere, musikere, scenekunstnere og arkitekter m.fl. Bogen handler om de mange betydende kunstnere, der gennem snart 300 år slog sig ned i den lille by - eller blot besøgte den og efterlod sig f.eks. et berømt maleri til glæde for de næste generationer.
De kom til at præge livet på egnen, og egnen kom til at præge dem. Deres historier fletter sig ofte ind i hinanden, og tilsammen udgør de en levende mosaik, som bliver fortalt i let og tilgængelig form. Der er også plads til humorister samt til »den gode historie« - f.eks. om et af verdens dyreste malerier af van Gogh (billede 2-051), der på forunderlig vis har tilhørt en af Fredensborgs mest berømte malere og har hængt i hans hjem.


 SE EKSEMPLER PÅ OPSLAG